Zoeken:  
Route naar het eiland Heegermeer

 

Let op: Routeplanners en navigatie-instrumenten geven in het dorp Heeg onvoldoende informatie of foute routes.

Wilt u toch gewoon gebruik maken van een navigatie-instrument voor uw reis naar Heeg gebruik dan voor route A het adres: Tollewei 52 en voor de route B het adres de Draei 70. Volg vervolgens voor het laatste stukje onderstaande beschrijvingen. Route A is meestal in gebruik voor bezoekers van de Boerderij. Route B is meestal in gebruik voor bezoekers van de In Dubio (Overigens hebben beide adressen geen enkele band met ons bedrijf. Het zijn gewoon de laatste huizen voordat de detailbeschrijving het van uw navigatie overneemt.)

Route A (onze west-entree): Aangekomen bij het adres Tollewei 52 te Heeg gelden de volgende aanwijzingen: U komt over een vaste (betonnen) brug. 50 meter over deze brug ziet u rechts een aantal bruikbare parkeervakken en rechts naast en schuin rechts voor u havenachtig stuk water (van voorheen jachtwerf Foekema), links (voor het dorpshuis) twee (door een soort hooggeplaatste "tuin") gescheiden parkeerterreintjes, . Na het tweede parkeerterreintje gaat u (bij het rood-witte schrikhek) 90° linksaf. Na ongeveer 100 meter dreigt u het terrein van voorheen Stayokay op te rijden. (Herkenbaar aan een drempelinrit en een doorgang naar het terrein van voorheen Stayokay/jeugdherberg) Dit moet u niet doen, want net vóór dit terrein moet u rechtsaf. Dit weggetje loopt dood op een klein parkeerterrein, u kunt hier uw bagage uitladen. (Parkeert u hier s.v.p. niet, dit terrein is bestemd voor de omwonenden en niet bedoeld voor onze gasten.) U loopt vervolgens via het voetpad (aan het eind van het parkeerterrein links) dat min of meer evenwijdig aan de doodlopende weg verder gaat. Volg dit pad en ga op de driesprong linksaf. U loopt dan via een  klaphek tot aan de waterkant. Hier staat een bord met elektrische drukbelletjes. Als u op het belletje van uw accommodatie drukt wordt u met het bootje opgehaald. Maar let op: vergeet niet uw auto elders te parkeren. Parkeren kunt u het beste op het eerder genoemde tweede parkeerterrein. Dat parkeerterrein is in het eerste stuk voorzien van gewone bestrating en het tweede stuk is voorzien van grasstenen, ook bedoeld om te parkeren. In geen geval mag u parkeren op het terrein van voorheen de Stayokay, dit is n.l. privé-terrein.) 

Route B (onze oost-entree): Aangekomen bij het adres de Draei 70 te Heeg gelden de volgende aanwijzingen: U komt nu over een merkwaardig bolle (vaste) brug. 50 meter na deze brug gaat u rechtsaf. Bij de Hoora verhuur maakt u een kleine slingering naar rechts. het is feitelijk rechtdoor. Kort daarna staat er midden op de weg een hek. Dat hek moet u aan uw rechter hand houden. Aan uw linkerhand ziet u nu in totaal 52 parkeervakken, Deels helaas geannexeerd door een inmiddels failliet bouwbedrijf. U rijdt nu 100 meter slinger links, slinger rechts, slinger links, slinger rechts. door totdat u aan uw rechterhand een nieuw aangelegd terreintje (vaak zal onze blauwe Peugeot-bus met foto's van de Boerderij en de In Dubio er op, daar staan.) met aanlegsteigers ziet. Daar zit een geel touwtje voor. Onze gasten kunnen dat touwtje even losmaken (bij het gele bord)  en het terrein oprijden. Het steigertje aan het eind is bedoeld voor de komende en gaande gast met handbagage (op- en afstapsteiger).  De binnenhaven is bedoeld voor het overzetten van grotere hoeveelheden spullen en om tijdelijk een bootje achter te laten (overleg met Hannah en Leo; Elk bootje heeft zijn eigen ligplaats om het bootje achter te laten). U kunt op dit terreintje uw spullen uitladen. Per groep (Boerderij of In Dubio) is er een gereserveerde parkeerplaats beschikbaar voor bijvoorbeeld de auto waar regelmatig boodschappen mee zal worden gedaan). Andere auto's dan graag weer parkeren op de eerder genoemde parkeerplaatsen (vergeet niet om het touwtje weer te sluiten) . Er zijn een aantal extra parkeerplaatsen (herkenbaar aan de borden "AANVRG" en "OPLADEN"). Het gebruik daarvan is in overleg met Hannah of Leo. Parkeer zeker NIET langs de weg of in de keerlus aan het eind van het doodlopende weggetje. 

Er is inmiddels wel licht op ons terrein maar helaas nog geen overzetbel maar daar wordt aan gewerkt. Is er op het moment dat u daar staat geen boot met schipper, bel dan even met uw eigen groepsgenoten of als u de eerste bent, het algemene nummer van Z’eiland Heegermeer: 0515-442363.

Print page